Nieuws en aanbiedingen
Tramhuisje Zandvoort
Alleen bij Tilly en GM&S verkrijgbaar!Casey Blue, zwartingsmiddel voor messing
Ook geschikt voor het zwarten van nieuwzilver wielbanden. Hier afgebeeld, gezwart wiel van Romford. Gewoon het wiel reinigen en daarna tijdens draaien spul aanbrengen tot gewenst resultaat. Even tijd meten, zodat die tijd ook voor de andere wielen kan worden gebruikt.NS 6100. Goed nieuws!
De NS 6100 gaat dit jaar verschijnen als kit. Wordt geleverd met Markits tandwielkast+Mashima. LET OP: Al bijna uitverkocht!Motoren
Mashima is gestopt met de productie van haar motoren van hoge kwaliteit. Er zijn nog slechts een paar types leverbaar. Op=op. Er is een aantal andere motoren leverbaar van o.m. Mabuchi en Canon. Er is een aparte datasheet beschikbaar met gegevens van deze motoren.Hold & Fold
De buigmal (2 stalen strips) is niet meer leverbaar. Een VEEL betere oplossing is de Hold and Fold. Topper! Kijk op You Tube voor een demo.
Wormwiel trekker
Nieuw is ook de worm- en tandwiel/vliegwieltrekker. Ook kleine wielen zijn er mee te verwijderen. Voor grotere wielen de wielentrekker (tot 40mm). Ook te gebruiken als wielenpersje.
Trackroller
Voor het zelfbouwen van rails.
Back to back mal
Ook nuttig de b2b (back to back mal). Deze helpt de wielen op de juiste afstand (14,5mm) op de as te monteren.
Oliespuit
Precisieoliespuitje van Expo.
Brass Assist roller/buiger
Erg handig, de ÒbrassassistÓ om in messing rondingen aan te brengen, daken e.d. te rollen. Aan onderzijde een rubberplaatje waar met enige oefening ketels gerold kunnen worden.
Brander
Nieuw is de brander van Rekrow, die straks ook te koop is als Proxxon.Hekwerk van Ratio (No. 423)
Wordt veel verkocht voor NS-afrastering. Even wat aanpassen en EZ-wire gebruiken.
Scharensliep
Leverbaar!
putdeksels
Wat is een weg zonder putdeksels!
Straatkolkjes met GM&S-stoeprand
Weilandmolen
De weiland molen is ook weer leverbaar.
Boodschappenwagentjes
Aandrijving draaischijf
Van Expo.
Fietsenrekken, 7 en 10 standen
Fietsenrekken voor onze fietsen S40.
Ballaster
Ballaster handig voor aanbrengen van ballast.Stroomafnemerset
Fosforbrons draad, strip en perinax van 0,25mm
Gaugemaster wielenreiniger
Gaugemaster wisselaandrijving
Laag vermogen, geschikt voor DCC
Peco bovenvloeraandrijving
Voor eenvoud en moeilijk bereikbare plekken
Pinpusher 2mm
Golfplaat transparant
Roestimmitatie van Modelmates
Goed spul!
Motoren voor Lima
Motor M18 is ca 12,5 (max13,5) mm dik. Hiervoor moeten de magneten en het koolborsteldeksel weggelaten worden. Doordat de motor iets uitsteekt zouden de wielen tegen de behuizing lopen. Daardoor niet geschikt voor 3-assers Bijv. Mat.46.

Motor M19 is slechts 10 (max 11) mm dik en past na het verwijderen van de magneetring onder het kool- borsteldeksel. Daardoor ook geschikt voor 3-assers. De motor is iets zwakker. Dus wel geschikt voor o.m. Mat.46, Lima NS1300 enz.
Voor de prijs (9,95) hoeft u het niet te laten. Wel even knutselen.Stroonafnemers
Set van 4 fosforbronzen stroomafnemers voor bevestiging aan (kunststof-)draaistellen. Voor wiel-bases tot 55 mm. Met kleine zelftappertjes en draad.Scale Link
De baan in N, H0 of 0 van wat fijnschalig groen voorzien kan. Klimop in H0 en 0. Varens en waterplanten in N en H0. Bijzonder fraai messing etswerk; voor superdetaillering.
Railmalletjes
Railmalletjes voor de zelfbouw van rails in H0
Minimotor
12V minimotor 12,7x10x8mm. Driepolig 30.000rpm/30mA onbelast en 0,75W bij 15.000rpm
kristal klear
kristal klear; ideaal om zelf (kleine) raampjes te maken of als “lijm” om andere raampjes vast te lijmen. Bij velen bekend.
Klinknagelwieltjes
Klinknagelwieltje. Hiermee kunnen immitatieklinknagels worden aangebracht in styreen en dun messing. Verkrijgbaar in 3 maten (N,H0 en 0). Niet zo goed als onze klinknagelpers, maar wel veel goedkoper.Vervangingsmotor voor LIMA
Een vervanging voor de LIMA-motor. Eenvoudig te vervangen. Lopen uw 1200, 1300 en ander loks -met de beroemde “pannenkoekmotor”- bij een lagere spanning eerder aan (beter kruipgedrag). De motor is rustiger. De tandwielen blijft u toch nog wat horen. Minder geschikt (bij tests) lijken ze voor feed-back regelaars.
Klimop/klok/muurplaten
Geëtste klimop. Even in elkaar draaien, groen spuiten, weatheren en op gevels bevestigen of rond boomstammen wikkelen. Let ook op de fraaie klok van Scale Link en onze zelfklevende fijnschalige papieren muurplaten met licht reliëf .
Hekken in spoor N
Ragfijne hekken van Ratio in spoor N. Kan concurreren met geëtste hekjes. Kan in bepaalde situaties ook voor H0 worden gebruikt. Hoe groot is een hek? Hoe lang is een stuk touw?
Modelbouwlineaal in 1:87
Niet meer omrekenen. U kent de hoogte of lengte van iets in 1:1? Gewoon met de lineaal aftekenen meteen in 1:87. Stalen uitvoering, dus ideaal om als snijlineaal te gebruiken.BB-aandrijving voor Roco-Sik
Geen motor in het huis zichtbaar, juiste wielbasis en RP 25/110 wielen (dus fijner dan NEM). Voor hen die een flink gesuperde Sik, waarvan de motor defekt is, weer aan de praat willen hebben. Speciale aanbieding, is niet in andere winkels verkrijgbaar.

LET OP: Vanwege productiestop Mashima motoren nog slechts beperkt leverbaar!
Visgraat straat
Visgraat straat 5,9cmx29,0cm in H0 0,5mm wit styreen. In het midden een put. Ook verkrijgbaar zijn een kruising en een T-splitsing. Voor grotere wegen, pleinen, bogen, enz. zijn A4 vellen leverbaar
Visgraatweg in N 21,7 x 3,2.
Mansardehuisje
Huisje met mansardekap in styreenbouwplaat. Uitsnijden en op- en aan elkaar lijmen. Wordt geleverd zonder dakplaat (gebruik onze Slater`s “oud Hollandse dakpan”)
Finescale wielen
Finescale wielen in P4 (spoorbreedte 18,83 mm), dus voor de Anglofielen. Ook voor P87 te gebruikenSEEP wisselaandrijvingen
Compacte aandrijvingen (niet zonder meer voor digitaal!), goedkoop, loeisterk en geliefd bij hen die ze al hebben!
 • PM1 ingebouwde schakelaar (bijvoorbeeld voor Peco)
 • PM2 standaard aandrijving (bijvoorbeeld voor Peco)
 • PM4 schakelaar en vergrendeling (bijvoorbeeld voor Roco-line, Marklin, Tillig, eigenbouw enz..)
 • PM10 Gerschikt voor DCC
Gewoon (zoals vele anderen al deden) eerst eens één proberen.
Ramen NS materieel
Flinterdunne inzetramen voor Sik (Roco), 1200 en 1300 (Lima) en frontramen voor de Hondekop. Zien die er tenminste ook weer fatsoenlijk uit. Vlak met de buitenwand. Eenvoudig te monteren. Ook even de ruitenwissers in messing erbij bestellen.
Solderologie
Alles over solderen in de modelbouw. Lees en Huiver! U bent gewaarschuwd!
Tortoise wisselmotoren
Wij leveren nu ook de beroemde Tortoise wisselmotoren. Gaan langzaam over, zonder lawaai.
Gereedschappen
De collectie gereedschappen is ook weer toegenomen. We vertegenwoordigen Expo in Nederland. Teveel om op te noemen; dat moet u maar eens bij ons op een beurs komen bekijken (of de Expo-catalogus en/of onze nieuwe catalogus bestellen).
Stoep- en perronranden
Nieuw zijn de moderne en klassieke perronranden. Gemaakt in witmetaal, dus buigbaar. Ideaal voor gebogen perrons. Ook nieuw, de flexibele stoepranden (6 stuks aanéén, totaal 38 cm in één set), ideaal voor trottoirs, rotondes, straathoeken, straatwerkzaamheden etc...
Smalspoor H0e/H0m/0e
Halling-draaistel of aandrijving H0m, Peco, Peco rail- en wisselmateriaal in H0e/H0m en 0e.
SEM
Zeer fraai Australisch supermodel van de Victorian Railways. oorspronkeljk prototype is Amerikaans, dus m.i. is er ook een Amerikaans model van te bakken. Weer eens wat anders in de vitrine (ter herinnering aan de Olympische spelen in Sydney).
Mashima motoren
Wat kunnen we daar nog over zeggen? Gewoon toffe motoren uit de conventionele hoek, 5-polig. De 10- en 18-serie met schroefankers. Een heel gebied van spoor N to 0. De 18x33 wordt veel gebruikt voor de vervanging van de oude rumoerige Roco motor in bijvoorbeeld de 1100, 1600 en 2200. Prijs is ongeveer de helft van een nieuwe Roco motor. We hebben er niet voor niets al honderden geleverd.

LET OP: Mashima is gestopt met produceren van motoren.
Trottoir
Trottoir (30 x 30 cm) in H0. Platen in de afmeting 27 x 37 cm. Kleur wit. Bij verzending kunnen alleen 'halve' platen worden geleverd (27 x 18,5 cm).
Trottoir (tegels 30x30cm) in spoor N zijn 29x6cm; met instrukties voor verven.
Weatheringpoeders
Roest, kolenstof, modder, groen en grijstinten.
Draad e.d.
 • Fosforbrons draad 0,3 mm.
 • 0,15 en 0,20 mm staaldraad
 • Hard messing en nikkel/nieuw zilver, 0,33 tot 1,00 mm.
 • Buis, 2,5/2,0 en 2,0/1,5 mm.
 • Stroomafnemerstrip in fosforbrons
Romford
De wielen in gezwarte uitvoering leverbaar. Nieuw is ook dat de loop- en tenderwielen met nikkelzilverbanden kunnen worden geleverd. Staat veel beter bij de drijfwielen (ModelLoco) en corroderen en vonken niet meer. Wielen in RP25 leverbaar.
Wild Swan
Een aantal nieuwe boeken:
 • Coal wagons
 • Plastic bodied locos
 • In search for a dream
 • Narrow gauge railway modelling
Over de kwaliteit hoeven we uiteraard niets meer te vertellen.
Bouwmaterialen
Een Gamma in het klein? Dat zeg ik.... Muurplaten van Slaters (diverse verbanden en steensoorten leverbaar), Styreenplaten (0,25 tot 2,0 mm), MEK-Pak en Hollandse dakpannen.